zondag 21 juli 2013

iOS 7 review

apple heeft iOS 7 op 10 juni 2013 aangekondig. iOS 7 krijgt een heel nieuw uiterlijk en heel veel nieuwe functies. iOS 7 komt in het najaar van 2013 uit. Ontwikkelaars kunnen de de beta versie van iOS 7 al uitproberen.





Het nieuwe uiterlijk

iOS 7 heeft een totaal nieuw uiterlijk, waarbij gekozen is voor een strak en modern uiterlijk. Apps als muziek, klok, camera hebben  een heel nieuw uiterlijk gekregen.

Vernieuwd toegangscherm

Het toegangsscherm van iOS 7 is net als derest van de interface voorzien van een nieuw uiterlijk. De ontgrendel knop is weg, maar daar hebben we de nodige extra informatie op het scherm voor terug gekregen. Hierdoor is het mogelijk om de timer op het beginscherm te zien en om zowel het bedieningspaneel als het berichtencentrum met een swipe te openen.

Controlcenter

Apple heeft Control Center aangekondigd, een nieuwe functie in iOS 7 die je snel toegang geeft tot knoppen voor Bluetooth, Wi-Fi, vliegtuigmodus, helderheid van het scherm en meer. Voorheen had je een jailbreak-tweak nodig om snel toegang te hebben tot deze functies. In iOS 7 is het met één veeg beschikbaar. Ook Niet Storen, vergrendelen van de schermoriëntatie en AirPlay-functies zijn vanuit Control Center snel bereikbaar.

Berichtencentrum

Berichtencentrum is niet nieuw in iOS 7, maar bevat wel een aantal nieuwe functies. Zo is er een nieuw Today-scherm waarmee je een overzicht krijgt van alle afspraken, het weerbericht en andere relevante informatie voor vandaag. Via het Berichtencentrum zie je ook of er file staat. Berichtencentrum toont natuurlijk ook of je gesprekken hebt gemist en of er een nieuwe foto’s beschikbaar zijn via een gedeelde fotostream

En nog veel meer

Er zijn in iOS 7 nog veel meer wijzigingen doorgevoerd, zowel grote als kleine. Lang niet alle veranderingen krijgen evenveel aandacht. We hebben daarom een lijst met 10 onderbelichte veranderingen op een rijtje gezet, zoals telefoonnummers blokkeren, een Nederlands woordenboek en een vernieuwde Spotlight-functie. Daarnaast ontdekten we nog een hoop andere veranderingen, die Apple niet expliciet heeft genoemd, zoals een geanimeerd klokicoontje. Het is nu zelfs mogelijk om gamecontrollers op een iDevice aan te sluiten




Geen opmerkingen:

Een reactie posten