zaterdag 20 juli 2013

Review Macbook Air 11 inch 2013


Het is een probleem dat nog niet altijd naar volle tevredenheid is opgelost: hoe doe je de hele dag met een laptop op een oplaadbeurt?. Apple claimt nu de oplossing gevonden te hebben en zegt dat zijn nieuw Macbook Air-modellen probleemloos een dag te gebruiken zijn. We nemen de proef op de som met de 11 inch versie.

Design

Het is onmogelijk om van de buitenkant te beoordelen of je met een Macbook Air uit 2012 of 2013 te maken hebt. Het design is namelijk gelijk gebleven aan dat van de vorige versies. Niet dat dat een probleem is: de Air ziet er, bijna vijf jaar na de lancering van de eerste versie, nog steeds schitterend uit. Slank,strak en erg licht: er valt simpelweg niet zo veel aan te verbeteren.

Software

Apple heeft zich ditmaal helemaal toegelegd op het verbeteren van het batterijleven. De 2013-versies bevatten nieuwe Intel-chips die het stroomverbruik sterk verminderen. Dat is ook de reden dat deze nieuwere varianten zo lang meegaan op een laadbeurt. Apple claimt dat de 11 inch versie zo'n 9 uur meegaat, terwijl de 13 inch Air wel 12 uur te gebruiken is.

Conclusie

De Macbook Air is een van de beste laptops die je op dit moment kunt krijgen.
De prijs is niet extreem laag, maar valt volgens mij gezien de prestaties en design best mee.
Daarbij zullen mensen prima uit de voeten met het goedkoopste model. Zeker voor mensen die veel onderweg zijn en niet constant de mogelijkheid hebben een oplader te gebruiken, is de nieuwe Macbook air een goede keuze

Geen opmerkingen:

Een reactie posten